"Δυσοσμία" παραβιάσεων εργατικών δικαιωμάτων-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ(VIDEO)

kathariothtanoskomeivn

Ζέχνει ο χώρος των εργολάβων των συνεργείων καθαριότητας που υπογράφουν συμβάσεις με δημόσια νοσοκομεία, από την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχοντας άντρες και γυναίκες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, όπως αποκαλύπτεται και από τα όσα διαδραματίστηκαν σε βάρος 7 γυναικών που με εμπειρία ετών, απολύθηκαν από τον υπεύθυνο του συνεργείου του Νοσοκομείου του Άγιου Ανδρέα της Πάτρας, επειδή «τόλμησαν» να ζητήσουν τα δεδουλευμένα 5 μηνών, ενώ η ΔΕΗ τους χτυπούσε το κουδούνι για την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Η μαρτυρία στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου και στην εκπομπή της «Καφές και Εφημερίδα», της απολυμένης  Γαλατίας Πουλιάση είναι αφοπλιστική και προκαλεί ερωτηματικά, για το τι κάνει η επίσημη πολιτεία, που έχει θεσπίσει μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Είχαν προσληφθεί ως καθαρίστριες γραφείων και ξενοδοχείων και όχι ως καθαρίστριες νοσοκομείων, που καλύπτονταν από βαρέα και ανθυγιεινά.

Αποκαλύφθηκε ότι καθαρίστριες ιδιωτικού συνεργείου στο 409 Νοσοκομείο της Πάτρας, υποχρεώνονταν να φορούν μετά το καθάρισμα τις ρόμπες των τραπεζοκόμων και να διανέμουν το φαγητό στους αρρώστους, χωρίς πρώτα να έχουν την δυνατότητα ενός μπάνιου και απολύμανσης για να μην υπάρχει μεταφορά μικροβίων….

Οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν και με την δήλωση του προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες καθαρίστριες ιδιωτικών συνεργείων νοσοκομείων, χωρίς επιπλέον απολαβές αλλά με την απειλή της απόλυσης, ήσαν υποχρεωμένες να καθαρίζουν και τα σπίτια διοικούντων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που ενώ γνώριζαν για τις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα δεν προχωρούσαν σε διακοπή της σύμβασης με τον εργολάβο, πολύ απλά γιατί τους «εξυπηρετούσε» και τον άφηναν να δρα ελεύθερα….

Τα μόνα νοσοκομεία στην δικαιοδοσία της 6ης ΥΠΕ, που ακύρωσαν λόγω περιστατικών παραβατικότητας και καταγγελιών τις συμβάσεις με τους εργολάβους, είναι το ΠΠΝΠ και τα νοσοκομεία της Αργολίδας, όπως ανέφερε στην ίδια εκπομπή ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου, ότι στις 15 Απριλίου, 10 ημέρες πριν την λήξη της υπογεγραμμένης σύμβασης με τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου του Άγιου Ανδρέα, θα γίνει η προκήρυξη της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, για την απευθείας σύμβαση καθαριστριών με το νοσοκομείο, μέσω της 6ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Υγείας, σε μία προσπάθεια, να παταχθεί κάθε εκμετάλλευση εργαζομένων στον ευαίσθητο αυτό τομέα εργασίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …