«Ασφαλιστικό Β’»: Συντάξεις κόβονται, Εφάπαξ-Μερίσματα μειώνονται

asfalistiko600_422568904

Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στα μερίσματα, μειωμένο ανώτατο πλαφόν συντάξεων και εναλλακτικά σενάρια για τις εισφορές αγροτών και επιστημόνων περιλαμβάνει, το «σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ» για τον απεγκλωβισμό της κυβέρνησης από τις «συμπληγάδες του Ασφαλιστικού».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το «Βήμα της Κυριακής», ορισμένα από τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει μετρήσει και έχει αποστείλει στους θεσμούς είναι η καθιέρωση «εθνικής σύνταξης δύο ταχυτήτων», οι οριζόντιες μειώσεις 5% σε επικουρικές συντάξεις, οι μειώσεις 20% – 50% στα εφάπαξ και στα μερίσματα, η μείωση του ανώτατου πλαφόν της κύριας σύνταξης κάτω των 2.000 ευρώ, από 2.773 που είναι σήμερα, και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Ειδικά για την εθνική σύνταξη το υπουργείο έχει επεξεργαστεί και έχει ποσοτικοποιήσει δύο σενάρια. Η περικοπή της εθνικής σύνταξης θεωρείται εξάλλου από τους τεχνοκράτες ιδιαιτέρως αποτελεσματική γιατί εφαρμόζεται στο σύνολο των συνταξιούχων και για κάθε ευρώ μείωσης προκύπτει 30 εκατ. ευρώ εξοικονόμηση στη συνταξιοδοτική δαπάνη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 5,86 μονάδων (+0,11%) …